• Biografi

Biografi

Malin Schavenius (1979) er født og oppvokst i Sarpsborg.

Hun startet som 12-åring med tittelrollen i musikalen ”Annie”, og gjorde flere lokale forestillinger før hun som 15-åring fikk sin første profesjonelle jobb på Det Norske Teateret med ”Trollmannen frå Oz”.

Malin er utdannet ved Norsk musikkteater og ballettakademi og gikk rett til Wallmans Salonger etter endt utdannelse. Der ble hun i 2 år før musikalene nok en gang fristet. «Space Vixens», «Sound of music», «Annie» og «Annie 2» var noe av det som sto i sentrum, men alikevel fikk hun plass til Wallmans på turne, Norgesturne med Bettan og Jan Werner, Abba Show og VG-turne 3 sommre på rad. Hun har gjort utallige eventer for det private næringslivet og vært solist med flere korps i vårt langstrakte land.

Malin har deltatt to ganger I Meoldi Grand Prix. Første gang I 2004 med “Sunshine” deretter i 2007 med sangen “Under stjernene”.

Hun har vært å se i Beat for Beat opptil flere ganger, sunget på Spellemannsprisen, God Morgen Norge, Tommys Popshow, Sommerkrysset, Sommeråpent og flere til. I 2008 var hun med I TVNorge sin storsatsing “Grease”, og mange husker enda versjonen hun gjorde av “I will always love you” i semifinalen.

12. Januar 2011 startet hun opp Villekulla barneteater og ungdomsteater i hjembyen Sarpsborg. Villekulla vokste raskt og er nå på 230 medlemmer, fordelt på 9 partier, hvorav 3 er talentutviklingspartier i musikal. Malin Schavenius er daglig leder og instruktør i Villekulla i tillegg til å jobbe som artist.

Hun har bidratt på flere plateutgivelser og har tilsammen utgitt 3 singler: Under Stjernene (2007) som lå 13 uker på Norsktoppen, Hvem er du (2008) som lå 20 uker på Norsktoppen med 5 uker på førsteplass og Drømmen om morrada`n (2011). 

Nå som Villekulla har fått et grep om Østfolds kulturliv er hun stadig mer å se som utøvende artist/musikalskuespiller. Dette er noe av det hun har gjort de siste årene:

"Jesus Christ Superstar" (Maria Magdalen). Regi Erik - 2020.
"All together now" dommer på TVN - 2020
"Vår Ruler" NRK - dubber rollen som "Irma" NRK Super - 2021/2022.
"Skatten på Sjørøverøya" Norgesturne - 2021.
"Skatten på Sjørørverøya" Chateau Neuf - 2022.
"I Blanke Messingen" (Gina/Georgie). Regi: Martine Tufvesson Lundberg - 2022.

Malin Schavenius er utnevnt til ambassadør for Sarpsborg sitt 1000-års jubileum. Hun har vært nominert til "Årets Sarping" 2 ganger og i 2016 mottok hun "Sarpsborg kommunes kulturpris". 

 

Linker

Møt meg på sosiale medier

Kontakt meg

Tlf: +47 976 08 840
E-post: malin@schavenius.no

Back to top